Hallituksen uudet jäsenet esittäytyvät

Uusia henkilöitä hallituksessa ovat Kuminan isäntä Jaakko Korkeila ja tiedottaja Jukka-Pekka Hentunen.

Jaska, uusi hallituksen jäsen ja Kuminan isäntä esittäytyy

On kesä 1978 Vesijärven rannalla, jossa pikkuinen Jaakko katselee optareiden kisailua ja toteaa haluavansa mukaan. Seuraavaksi on vuorossa Naumin junnuleiri ja siitä se kaikki lähti.
Kasvattiseurani Lahden Purjehdusseura piti huolen siitä, että kiinnostus lajiin säilyi. Jollakisoista ohjaajaksi ja kilpailemaan köliveneisiin. Lisämaustetta toi kilpailujärjestäjän tehtävät. Siitä lähtien
on purjehdus ollut sydämen asia ja intohimo, joka jossain vaiheessa kehittyi kokopäivätyöksi Suomen Purjehtijaliiton toimistosihteerinä sekä IT- ja rekisterivastaavana. Purjehtijaliiton Lasten Purjehduskoulun pinnassa kiersin Suomen purjehdusseuroja ohjaajien kanssa toistakymmentä vuotta.

Myös meriä on välillä kynnetty kohokohtana Atlantin valtameren ylitys, mutta rakkain ja läheisin on aina Päijänne. Nykyään voisin luokitella itseni kilpapurjehdusta harrastavaksi retkipurjehtijaksi. Harjoittelin purjehdusta 44-vuotta ennen kuin uskalsin hankkia ensimmäisen oman köliveneen keväällä 2023. Samalla syntyi tarve liittyä alan seuraan ja varsin pian liittymisen jälkeen saankin olla mukana ylläpitämässä ja kehittämässä yhtä Päijänteen hienoimmista tukikohdista.

Kuminan isäntänä toivon reipasta talkoohenkeä ja iloisia purjehduksia, sekä veneilykokemuksia kaikille Jyväskylän veneseuran jäsenille.

Jaakko Korkeila
s/y Drunk Octopussy 

Jupe, uusi hallituksen jäsen ja Tiedottaja esittäytyy

JVS:n uusi tiedottaja Jupe on asunut lähes koko ikänsä Päijänteen rannan tuntumassa. Purjehduksen lisäksi sydäntä lähellä on video- ja valokuvaus, joiden tuotoksia JVS:n jäsenet pääsevät näkemään seuran somessa ja verkkosivuilla.

Jupella kipinä vesille syttyi jo pienenä hänen viettäessään lapsuudenkesälomia Vähä-Poron saaressa sijainneella mökillä, jonne kuljettiin veneellä. Järvellä olo oli aina mieluista puuhaa – siihen saakka, kunnes hän nuorena kolautti vanhempien kaksi viikkoa vanhan veneen moottorin kiville. Tästä seurasi useamman vuoden tauko veneilyyn.

”Aikuisiällä tuli hommattua soutuvene pienellä perämoottorilla, josta nälkä kasvanut syödessä. Menopeli vaihtui lähes joka kesä. Kaksi vuotta sitten yhtenä kauniina kesäyönä jo auringon laskettua Kuminassa sanoin haaveilevani purjeveneestä silloiselle isännälle Juutilaisen Kimmolle ja Hinkkasen Jarkolle. Seuraavana päivänä he veivätkin ensikertalaisen kunnon myrskyyn, varmasti ajatuksena ottaa luulot pois. Siinä kun mentiin lähemmäs 7 solmua vene kallellaan ajattelin, että tällainen on pakko saada. Samana syksynä hommasimme purjeveneen perheeseen, taustalla ainoastaan tämä kyseinen purjehduskokemus. Pitkän talven aikana toivottiin koko suvun voimin, että saisin paikan JVS:sän purjehduskurssilta. Purjeveneilystä ei ollut yksinkertaisesti mitään käsitystä, ja pihassa nökötti uusi vene, jolle olisi kiva saada kesällä käyttöä. Onneksi sain kurssilta paikan. Sen käytyäni harjoittelimme ja nautimme viime kesän perheen ja ystävien kesken purjehtimisesta.”

Jupe suosittelee Aikuisten purjehduskurssia kaikille, jotka lajia miettivät. Se auttoi lajin startissa todella paljon! Jupen miehistössä kulkee lisäksi vaimo ja kaksi poikaa, joista toinen on 1. luokalla ja toinen päiväkodissa. Hentusen perheen lapsista löytyy leikkiseuraa Kuminaan, joten toivottavasti tukikohdassa nähdään paljon lapsiperheitä tulevana kesänä. Oikein hyvää veneilykesää 2024!

Jukka-Pekka Hentunen
s/y Helmi

Uutiset