Veneilijän radiokurssit

Huviveneen meri-VHF-radion käyttöön riittää rannikkolaivurin radiotodistus (SRC-todistus). Saatat tarvita SRC-todistusta myös vuokratessasi venettä ulkomailla.

Onko veneessäsi meri-VHF-radio tai aiotko hankkia sellaisen? Veneen radioliikenteen hoitajalla on oltava säädösten mukainen pätevyystodistus.

VHF-puhelin on vesiliikenteessä tärkeä turvallisuusvaruste. Meri-VHF-radiopuhelin mahdollistaa suoran radioyhteyden veneen ja meripelastuskeskuksen tai veneiden välillä silloinkin, kun matkapuhelinverkossa ei ole kuuluvuutta.

SRC-todistuksen myöntää Traficom hyväksytyn tutkinnon perusteella ja kurssit valmentaa tutkinnon suorittamiseen. Tutkinnon suorittaminen ei kuitenkaan edellytä kurssia, vaan tenttiin voi valmistautua perehtymällä Rannikkolaivurin radioliikenneoppaaseen. Voit ilmoittautua myös pelkästään tutkintotilaisuuteen.

Kevät-/kesäkauden 2021 viimeinen rannikkolaivurin radiotutkinto pidetään Jyväskylässä torstaina 27.5.2021 klo 18.00. Ilmoittautumiset Jarno Savoselle, jarno.savonen(ät)nic.fi, puh. p. 044-5995973.