Seuran kotisatama

Jyväskylän Veneseuran kotisatama on Jyväskylän saaristokaupunginosassa Säynätsalossa sijaitseva Juurikkasaaressa. Kotisatama on ennen muuta tarkoitettu jäsenten veneilyharrastuksen keskipisteeksi, mutta sataman lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitetuille vieraspaikoille ovat tervetulleita myös muiden seurojen lipun alla purjehtivat, katsastetut veneet.

 Juurikkasaaressa on reilut 130 peräpoijuilla varustettua laituripaikkaa sekä kevytveneramppi ja kevytveneiden säilytyspaikkoja rannalla. Sataman huoltolaiturin mastonosturilla voi käsitellä enintään 18 metrin korkuisia mastoja.

Satamapaikat on tarkoitettu seuran jäsenille ja satamaa ylläpidetään talkoilla. Jokaisen sataman käyttäjän velvollisuuksiin kuuluu mm. 1–2 vartiovuorosta vastaaminen veneilykauden aikana. Satama-alueella on mahdollisuus myös veneiden talvisäilytykseen.

Seuralla on Juurikkasaaressa myös kokoustilat sekä varastotiloja seuran oman kaluston säilyttämistä varten.

Juurikkasaaren venepaikat

Satamapaikat ovat henkilökohtaisia ja niiden luovutuksesta uusille käyttäjille päättää seuran satamakapteeni. Sataman käytön ehdoton edellytys on veneen merkitseminen seuran rekisteriin sekä vuosittainen turvallisuuskatsastus.

Juurikkaviestejä:
  • 9. syyskuuta kello 20:47
  • 4. elokuuta kello 20:17
    Juurikan kannaksen sähkörasiat tulee  lukita aina käytön jälkeen. Sähköautojen ja matkailuautojen akkujen lataaminen on sallittu vain erillisluvalla. Lupaa voi pyytää satamakapteenilta. 
  • 7. heinäkuuta kello 13:28
    Keskiviikkona 6.7.2022 Juurikan talkoissa korjattiin Juurikan A-laiturin viimeinen liitos, jatkettiin paria poijuketjua ja poistettiin yksi ylimääräinen poiju. Lisätietoja satamakapteenilta.
  • 5. syyskuuta kello 22:22
    Ne JVS:n jäsenet, jotka eivät vielä ole noutaneet omaa JVS:n historiakirjaansa, voivat noutaa sen Juurikan yläkerrasta kuittausta vastaan.
Veneilysää Juurikkasaaren sataman edustalla
Sää Päijänne Hauhonselkä
Veneilyolosuhteet 27.09. 01:57:07
1.3 m/s kaakkoista tuulta
2.7 m/s puuskatuulta
7.6 °C
tuntuu kuin 7.2 °C
98 %