Seuran kotisatama

Jyväskylän Veneseuran kotisatama on Jyväskylän saaristokaupunginosassa Säynätsalossa sijaitseva Juurikkasaaressa. Kotisatama on ennen muuta tarkoitettu jäsenten veneilyharrastuksen keskipisteeksi, mutta sataman lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitetuille vieraspaikoille ovat tervetulleita myös muiden seurojen lipun alla purjehtivat, katsastetut veneet.

 Juurikkasaaressa on reilut 130 peräpoijuilla varustettua laituripaikkaa sekä kevytveneramppi ja kevytveneiden säilytyspaikkoja rannalla. Sataman huoltolaiturin mastonosturilla voi käsitellä enintään 18 metrin korkuisia mastoja.

Satamapaikat on tarkoitettu seuran jäsenille ja satamaa ylläpidetään talkoilla. Jokaisen sataman käyttäjän velvollisuuksiin kuuluu mm. 1–2 vartiovuorosta vastaaminen veneilykauden aikana. Satama-alueella on mahdollisuus myös veneiden talvisäilytykseen.

Seuralla on Juurikkasaaressa myös kokoustilat sekä varastotiloja seuran oman kaluston säilyttämistä varten.

Juurikkasaaren venepaikat

Satamapaikat ovat henkilökohtaisia ja niiden luovutuksesta uusille käyttäjille päättää seuran satamakapteeni. Sataman käytön ehdoton edellytys on veneen merkitseminen seuran rekisteriin sekä vuosittainen turvallisuuskatsastus.

Juurikkaviestejä:
Veneilysää Juurikkasaaren sataman edustalla
Sää Päijänne Hauhonselkä
Veneilyolosuhteet 07.10. 16:25:57
7.2 m/s lounaista tuulta
9.8 m/s puuskatuulta
12.4 °C
tuntuu kuin 8.9 °C
77 %