Junioripurjehdus

Juurikkasaaren satamassa järjestetään säännöllistä purjehduskoulutusta junioripurjehtijoille.

Jyväskylän Veneseura järjestää Juurikkasaaren satamassa Päijänteellä säännöllistä purjehduskoulutusta junioripurjehtijoille.

Harrastuksen aloittaminen ei vaati omaa venettä, sillä seuralla on hyvä valikoima aloittelijoiden käyttöön soveltuvia Optimistijollia sekä Zoom8-jollia. Myös pari isompaa venettä löytyy pidemmälle ehtineille harrastajille. Seuran ohjaajilta saa hyviä vinkkejä kun oman veneen hankkiminen tulee ajankohtaiseksi.

Junioriryhmien toiminta painottuu veneilykauteen. Talvikauden aikana järjestetään muutamia kokoontumisia teoriaopetuksen tai liikunnan merkeissä.

Junioritoiminnan tiedotuskanavana ja kalenterina toimii jvsjunnut.nimenhuuto.com -palvelu, jonne toivotaan kaikkien toiminnasta kiinnostuneiden luovan omat tunnukset (huoltajat+junnut+ohjaajat+yhteyshenkilöt). Palvelun käyttö ei velvoita osallistumaan eikä maksa mitään. Käyttämättömät tunnukset poistetaan palvelusta säännöllisesti.

Purjehduksen peruskurssi junioreille

Kurssi on tarkoitettu harrastusta aloittaville tytöille ja pojille (suositusikä 8–18 vuotta) mutta soveltuu myös aiemmin purjehtineille kertaukseksi. Yleensä se koostuu 5-6 iltatapahtumasta parin viikon aikana ennen Juhannusta. Kurssilla käytetään pääasiassa seuran Optimisti- ja Zoom8-jollia. Henkilökohtaisiksi varusteiksi suositellaan hankkimaan  sopivat purjehdus/veneilyliivit. Kurssin järjestämisestä, aikataulusta ym. asioista tiedotetaan seuran verkkosivuilla ja junioreiden Nimenhuuto-palvelussa.

Viikkoharjoitukset aiemmin purjehtineille

Aiemmin purjehdusta harrastaneiden harjoitusryhmä  aloittaa kauden touko-kesäkuun vaihteessa ja jatkaa syyskuuhun asti kerran viikossa. Viikkoharjoituksiin vesille pääsee mukaan heti, jos jollapurjehduksesta on aiempaa kokemusta ja jos on liittynyt seuran juniorijäseneksi. Toimintaan ja veneisiin voi kuitenkin tulla tutustumaan rannalta ja turvaveneestä käsin vaikka ei olisikaan vielä jäsen.

Harjoituksilla on vastuuohjaaja, joka laatii harjoitusohjelman ja vastaa ryhmän toiminnasta rannalla ja vesillä. Ohjaajana voi toimia myös joku junioreiden huoltajista. Huoltajia tarvitaan aina myös muissa tehtävissä rannalla ja vesillä.

  • Ilmoittautuminen junioriryhmiin tapahtuu yksinkertaisesti luomalla oman tunnuksen Nimenhuuto-palveluun. Ilmoittautumiset tarkastetaan ja vahvistetaan henkilökohtaisesti ennen harjoitusten alkua.
Junnujen pikaviestit
Mitä junnutoiminnassa tapahtuu?