Junioripurjehdus

Juurikkasaaren satamassa järjestetään säännöllistä purjehduskoulutusta junioripurjehtijoille.

Jyväskylän Veneseura järjestää Juurikkasaaren satamassa Päijänteellä säännöllistä purjehduskoulutusta junioripurjehtijoille.

Harrastuksen aloittaminen ei vaati omaa venettä, sillä seura tarjoaa aloittelijoiden käyttöön Optimistijollia sekä Zoom8-jollia sekä veneilyliivejä. Ohjaajien käytössä on valmennustyön apuvälineeksi sopiva kumivene.

Junioriryhmien toiminta painottuu veneilykauteen. Talvikauden aikana järjestetään muutamia kokoontumisia teoriaopetuksen tai liikunnan merkeissä.

Junnujen pikaviestit
Mitä junnutoiminnassa tapahtuu?
  • 1. maaliskuuta kello 19:49
    Pyrimme järjestämään junioriohjaajien peruskurssin 2021 kesäkuun alun ja juhannuksen välisenä aikana ja viikkoharjoitukset kerran viikossa touko-syyskuussa. Seuraamme kuitenkin koronapandemian tilannetta ja teemme lopulliset päätökset huhti-toukokuussa. Jos olette kiinnostuneita osallistumaan toimintaan, kannattaa ilmoittautua jo nyt mukaan junioreiden Nimenhuuto-palveluun (ks. linkki nettisivulta), joka toimii tiedotuskanavana asianosaisille. Sinne kirjataan myöhemmin myös tapahtumien ajankohdat. Osallistumiset vahvistetaan ja laskutetaan vasta kurssien ja harjoitusten alkaessa. Korostan vielä, että ennakkoilmoittautuminen on avoin kaikille eli EI edellytä JVS jäsenyyttä. Lisätietoja junnupäälliköltä (miel. sähköpostilla kiitos). t.Tuomo

Purjehduksen peruskurssi junioreille

Peruskurssi on tarkoitettu harrastusta aloittaville tytöille ja pojille, suositusikä 8–18 vuotta. Yleensä se koostuu kuudesta iltatapahtumasta parin viikon aikana kesäkuun alussa. Kurssin järjestämisestä ja aikataulusta tiedotetaan seuran verkkosivuilla. Kurssi pyritään järjestämään joka vuosi.

Viikkoharjoitukset aiemmin purjehtineille

Aiemmin purjehdusta harrastaneiden harjoitusryhmä  aloittaa kauden touko-kesäkuun vaihteessa ja jatkaa syyskuuhun asti kerran viikossa. Viikkoharjoituksiin vesille pääsee mukaan heti, jos jollapurjehduksesta on aiempaa kokemusta ja jos on liittynyt seuran juniorijäseneksi. Toimintaan ja veneisiin voi kuitenkin tulla tutustumaan vaikka ei ole vielä jäsen.

Harjoituksilla on vastuuohjaaja, joka laatii harjoitusohjelman ja vastaa ryhmän toiminnasta rannalla ja vesillä. Ohjaajana voi toimia myös joku junioreiden huoltajista. Huoltajia tarvitaan aina myös muissa tehtävissä rannalla ja vesillä.