Aikuisten purjehduskoulu

Jyväskylän Veneseuran purjehtijakurssi sopii aloitteleville purjehtijoille. Aikaisempaa purjehduskokemusta ei tarvita, mutta kurssi sopii myös aiemman veneilykokemuksen syventämiseen.

Aikuisten purjehtijakurssi  

Jyväskylän veneseura järjestää vuosittain aikuisten purjehtijakurssin. Kurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden, mutta pääpaino on vesillä tehtävissä käytännön harjoitteissa. Vuonna 2021 teoriaosuus toteutetaan videona. Koko kurssin pituus on 32 tuntia, josta veneellä pidettävää käytännön osuutta 28 tuntia. Kurssille osallistuminen ei edellytä JVS:n jäsenyyttä eikä JVS:n jäseneksi liittymistä.

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kesän 2021 kurssi ehti täyttyä heti ilmoittautumisten avauduttua maaliskuun alussa. Muutama varasijalle jäänyt on sijoitettu juhannuksen jälkeen toteutettavalle toiselle kurssille, mutta valitettavasti kaikkia halukkaita ei tänä kesänä saada kursseille mahtumaan.

Kurssimaksu vuonna 2021 on 280 €. Kurssimaksu sisältää opetuskerrat ja kurssimateriaalin, mukaan lukien Purjehdustaidot-kirjan. Kurssin toteutuminen riippuu luonnollisesti vallitsevista koronarajoituksista. Mikäli kurssi joudutaan perumaan, maksetut maksut palautetaan.

 JVS:llä on useita auktorisoituja  purjehduskouluttajia. Koulutusveneet ovat 8–11-metrisiä olosuhteisiin katsastettuja köliveneitä. Koulu on SPV:n (Suomen Purjehdus ja Veneily ry) sekä Purjehduksenopettajat PORY ry:n auktorisoima. SPV ja PORY tekevät yhteistyötä kehittääkseen valtakunnallista koulutusrakennetta purjehduksen ja veneilyn kehittämiseksi.