Aikuisten purjehduskoulu

Jyväskylän Veneseuran purjehtijakurssi sopii aloitteleville purjehtijoille. Aikaisempaa purjehduskokemusta ei tarvita, mutta kurssi sopii myös aiemman veneilykokemuksen syventämiseen.

Aikuisten purjehtijakurssi  

Jyväskylän Veneseura järjestää vuosittain aikuisten purjehtijakurssin touko-kesäkuun vaihteessa. Kurssi aloitetaan toukokuussa teoriajaksolla, jonka jälkeen koulutus jatkuu kesäkuun alussa kahdella iltapurjehduksella ja päättyy koko viikonlopun kestävään koulutusjaksoon. Koko kurssin pituus on 32 tuntia.

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Vuodesta 2019 lukien kurssille osallistuminen ei edellytä JVS:n jäsenyyttä eikä JVS:n jäseneksi liittymistä. Kurssimaksu vuonna 2020 on 250 € kaikilta osallistujilta. Kurssimaksu sisältää opetuskerrat ja kurssimateriaalin, mukaan lukien Purjehdustaidot-kirjan.

 JVS:llä on useita auktorisoituja  purjehduskouluttajia. Koulutusveneet ovat 8–11 -metrisiä olosuhteisiin katsastettuja köliveneitä. Koulu on SPV:n sekä Purjehduksenopettajat ry:n (PoRy) auktorisoima. SPV ja PoRy tekevät yhteistyötä kehittääkseen valtakunnallista koulutusrakennetta purjehduksen ja veneilyn kehittämiseksi.