Aikuisten purjehduskoulu

Jyväskylän Veneseuran purjehtijakurssi sopii aloitteleville purjehtijoille. Aikaisempaa purjehduskokemusta ei tarvita, mutta kurssi sopii myös aiemman veneilykokemuksen syventämiseen.

Aikuisten purjehtijakurssi  

Jyväskylän veneseura järjestää vuosittain aikuisten purjehtijakurssin. Kurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden, mutta pääpaino on vesillä tehtävissä käytännön harjoitteissa. Teoriaosuus toteutetaan videona. Koko kurssin pituus on 32 tuntia, josta veneellä pidettävää käytännön osuutta 28 tuntia. Kurssille osallistuminen ei edellytä JVS:n jäsenyyttä eikä JVS:n jäseneksi liittymistä. Lähtötasona vaaditaan uimataitoa, hyvää terveyttä ja vähintään 15 vuoden ikää. Vuonna 2022 kurssi pidetään viikolla 23, mukaan lukien viikonloppu 11.–12.6.2022. Aikataulu on seuraava:

ti 7.6. klo 17–21
to 9.6. klo 17–21
la 11.6. klo 9–19
su 12.6. klo 9–19

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislomake avautuu tästä. Ilmoittautumislinkki avattiin 1.3. ja paikat täyttyivät parissa päivässä. Varasijalle voi vielä ilmoittautua. Kurssimaksu on 300 €. Kurssimaksu sisältää opetuskerrat ja kurssimateriaalin, mukaan lukien Purjehdustaidot-kirjan. Kurssin toteutuminen riippuu luonnollisesti vallitsevista koronarajoituksista. Mikäli kurssi joudutaan perumaan, maksetut maksut palautetaan.

 JVS:llä on useita auktorisoituja  purjehduskouluttajia. Koulutusveneet ovat 8–11-metrisiä olosuhteisiin katsastettuja köliveneitä. Koulu on SPV:n (Suomen Purjehdus ja Veneily ry) sekä Purjehduksenopettajat PORY ry:n auktorisoima. SPV ja PORY tekevät yhteistyötä kehittääkseen valtakunnallista koulutusrakennetta purjehduksen ja veneilyn kehittämiseksi.