Aikuisten purjehduskoulu

Jyväskylän Veneseuran purjehtijakurssi sopii aloitteleville purjehtijoille. Aikaisempaa purjehduskokemusta ei tarvita, mutta kurssi sopii myös aiemman veneilykokemuksen syventämiseen.

Aikuisten purjehtijakurssi  

Jyväskylän veneseura järjestää vuosittain aikuisten purjehtijakurssin. Kurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden, mutta pääpaino on vesillä tehtävissä käytännön harjoitteissa. Teoriaosuus toteutetaan videona. Koko kurssin pituus on 32 tuntia, josta veneellä pidettävää käytännön osuutta 28 tuntia. Kurssille osallistuminen ei edellytä JVS:n jäsenyyttä eikä JVS:n jäseneksi liittymistä. Lähtötasona vaaditaan uimataitoa, hyvää terveyttä ja vähintään 15 vuoden ikää. Kesän 2022 kurssi pidettiin kesäkuun alkupuolella viikolla 23. Ilmoittautumislinkki avattiin 1.3. ja paikat täyttyivät parissa päivässä. Kurssimaksu oli 300 €. Kurssimaksu sisältää opetuskerrat ja kurssimateriaalin, mukaan lukien Purjehdustaidot-kirjan. Seuraava vastaavanlainen kurssi pidetään kesällä 2023.

 JVS:llä on useita auktorisoituja  purjehduskouluttajia. Koulutusveneet ovat 8–11-metrisiä olosuhteisiin katsastettuja köliveneitä. Koulu on SPV:n (Suomen Purjehdus ja Veneily ry) sekä Purjehduksenopettajat PORY ry:n auktorisoima. SPV ja PORY tekevät yhteistyötä kehittääkseen valtakunnallista koulutusrakennetta purjehduksen ja veneilyn kehittämiseksi. 

  • Purjehduksenopettajat ry:n purjehtijakurssin kuvaus. 
  • JVS:n purjehduskoulun rehtorina toimii Juho Strömmer, etunimi.sukunimi(ät)jvs.fi.
  • Lisätietoja voi kysyä s-postitse myös osoitteesta purjehduskoulu(ät)jvs.fi.
  • Jotkut JVS:n purjehduskouluttajista voivat erikseen sopimalla pitää kesän mittaan lyhytkestoisia koulutustilaisuuksia sellaisista kiinnostuneille.