Aikuisten purjehduskoulu

Jyväskylän Veneseuran purjehtijakurssi sopii aloitteleville purjehtijoille. Aikaisempaa purjehduskokemusta ei tarvita, mutta kurssi sopii myös aiemman veneilykokemuksen syventämiseen.

Aikuisten purjehtijakurssi  

Jyväskylän veneseura järjestää vuosittain aikuisten purjehtijakurssin, niin nytkin, kesäkuun alussa. Kurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden, mutta pääpaino on vesillä tehtävissä käytännön harjoitteissa. Vuonna 2021 teoriaosuus toteutetaan videona. Käytännön koulutusjaksot pidetään kahtena arki-illan purjehduksena sekä viikonlopun kahtena pitkänä purjehduspäivänä. Ajankohdat ovat tiistai 8.6. ja torstai 10.6. klo 17–21 sekä lauantai 12.6. ja sunnuntai 13.6. klo 9–19. Koko kurssin pituus on 32 tuntia. Kurssille osallistuminen ei edellytä JVS:n jäsenyyttä eikä JVS:n jäseneksi liittymistä.

Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kesän 2021 kurssi ehti täyttyä heti ilmoittautumisten avauduttua maaliskuun alussa. Mukaan mahtuneille ja varasijalle jääneille on lähetetty sähköpostitse tieto tilanteesta.

Kurssimaksu vuonna 2021 on 280 €. Kurssimaksu sisältää opetuskerrat ja kurssimateriaalin, mukaan lukien Purjehdustaidot-kirjan. Maksun eräpäivä on 7.5.2021. Kurssin toteutuminen riippuu luonnollisesti vallitsevista koronarajoituksista. Mikäli kurssi joudutaan perumaan, maksetut maksut palautetaan.

 JVS:llä on useita auktorisoituja  purjehduskouluttajia. Koulutusveneet ovat 8–11 -metrisiä olosuhteisiin katsastettuja köliveneitä. Koulu on SPV:n (Suomen Purjehdus ja Veneily ry) sekä Purjehduksenopettajat PORY ry:n auktorisoima. SPV ja PORY tekevät yhteistyötä kehittääkseen valtakunnallista koulutusrakennetta purjehduksen ja veneilyn kehittämiseksi.