Aikuisten purjehduskoulu

Jyväskylän Veneseuran purjehtijakurssi sopii aloitteleville purjehtijoille. Aikaisempaa purjehduskokemusta ei tarvita, mutta kurssi sopii myös aiemman veneilykokemuksen syventämiseen.

Aikuisten purjehtijakurssi  

Jyväskylän veneseura järjestää vuosittain aikuisten purjehtijakurssin. Kurssin pituus on 32 tuntia, josta veneellä pidettävää käytännön osuutta on 28 tuntia. Kurssien teoriaosuus on kestoltaan neljä tuntia ja se toteutetaan videotallenteiden avulla oman aikataulun mukaan.

Lähtötasona vaaditaan uimataitoa, hyvää terveyttä ja vähintään 15 vuoden ikää. Kurssille osallistuminen ei edellytä JVS:n jäsenyyttä eikä JVS:n jäseneksi liittymistä. Kurssimaksu on 300 €. Kurssimaksu maksetaan ennen kurssin alkua. Se kattaa opetuskerrat ja kurssimateriaalin, mukaan lukien Purjehdustaidot-kirjan.

Kesän 2024 purjehtijakurssin koulutuspäivät ovat seuraavat:

  • tiistai 4.6. klo 17–21
  • torstai 6.6. klo 17–21
  • lauantai 8.6. klo 9–19
  • sunnuntai 9.6. klo 9–19

Kurssin ilmoittautuminen avattiin 1.3. ja kaikki paikat täyttyivät 12.3. mennessä. Varasijalle voi vielä ilmoittautua linkistä: https://forms.gle/75ReUC5ibV52LxuU7

Kuvassa yli kaksikymmentä ihmistä seisoo laiturilla tai laiturin taakse kiinnitetyissä purjeveneissä. Monet huiskuttavat iloisesti. Aurinko paistaa ja laineet liplattavat. Hymy karehtii huulilla.
JVS:n purjehtijakurssin 2023 retkipurjehduspäivänä vierailtiin Mämminiemessä. Kuva: Markku Pöyhönen

JVS:llä on useita auktorisoituja  purjehduskouluttajia. Koulutusveneet ovat 8–11-metrisiä olosuhteisiin katsastettuja köliveneitä. Koulu on SPV:n (Suomen Purjehdus ja Veneily ry) sekä Purjehduksenopettajat PORY ry:n auktorisoima. SPV ja PORY tekevät yhteistyötä kehittääkseen valtakunnallista koulutusrakennetta purjehduksen ja veneilyn kehittämiseksi. 

  • Pory ry:n purjehtijakurssin kuvaus
  • JVS:n purjehduskoulun rehtorina toimii Markku Pöyhönen, markku.poyhonen(ät)pory.fi.
  • Lisätietoja voi kysyä s-postitse myös osoitteesta purjehduskoulu(ät)jvs.fi.
  • Jotkut JVS:n purjehduskouluttajista voivat erikseen sopimalla pitää kesän mittaan lyhytkestoisia koulutustilaisuuksia sellaisista kiinnostuneille, samoin kuin saaristopäällikkötutkintoon valmentavaa koulutusta.
  • PoRyn laatujärjestelmän mukaisia saaristopäällikön tutkintopurjehduksia järjestetään myös. Lisätietoja Jorma Malinilta, jorma.malin(ät)pory.fi, 0458715503.