Meriradio- ja vuorovesinavigointikurssit

Veneilijät radiokurssilla

Rannikkolaivurin radiokurssi ja vuorovesinavigointikurssi elokuussa 2020

Rannikkolaivurin radiokurssi (SRC) 1.8.2020

Onko veneessäsi meri-VHF-radio tai aiotko hankkia sellaisen? Veneen radioliikenteen hoitajalla on oltava säädösten mukainen pätevyystodistus. Huviveneen meri-VHF-radion käyttöön riittää rannikkolaivurin radiotodistus (SRC-todistus). Saatat tarvita SRC-todistusta vuokratessasi venettä ulkomailla. Todistuksen myöntää Traficom hyväksytyn tutkinnon perusteella. Kurssi valmentaa tutkinnon suorittamiseen. Tutkinto ei edellytä kurssia. Voit ilmoittautua myös pelkästään tutkintotilaisuuteen.

Kurssin hinta on 35 €/hlö. Lisäksi tulevat Traficomin tutkintomaksu 45,40 € ja todistusmaksu 43,75 €, jotka siis eivät kuulu kurssin hintaan.

Meriradiokurssi on täynnä. Seuraava kurssi järjestettäneen keväällä 2021.

Navigointi vuorovesialueilla -kurssi elokuussa 2020

Kurssin pääpaino on vuorovesinavigoinnissa eli miten vuoroveden korkeus ja vuorovesivirrat huomioidaan reittisuunnittelussa, kun siirrymme Itämeren ulkopuolelle. Kurssilla käytetään oikeita Kanaalisaarten karttoja ja vuorovesitietoja. Jos haet kansainvälistä huviveneen kuljettajan pätevyyskirjaa ja sinulla on Saaristolaivuri- tai Navigointi 1-tutkinto, voit täydentää ne tämän kurssin vuorovesitiedoilla.

Kurssin hinta 48 €/hlö (1–7 kurssilaista) ja 35 €/hlö (8 tai enemmän). Kurssimateriaali ja -todistus sisältyvät kurssin hintaan.

Uutiset