Lightning-painotteinen viikonloppu

Lightning-luokan veneitä purjehduskilpailun kääntömerkillä

Lightning-luokalla kaksi kilpailua 16.-18.7.2021

Hauhonselällä purjehdittiin viikonloppuna kaksikin Lightning-kisaa. Perjantaina 16.7. järjestettiin Fleet 328 –mestaruuskilpailu, johon osallistui kolme JVS:n venettä ja yksi Kotkan Pursiseuraa edustava vene. Kyseinen mestaruuskilpailu järjestetään yleensä syyskuussa yhdessä H-veneiden piirimestaruuskisojen yhteydessä Jyväsjärvellä, mutta tänä vuonna Lightningeilla on kilpailutapahtuma etelässä samaan aikaan, joten kisa päätettiin järjestää ranking-kilpailua edeltävänä päivänä. Kilpailun voitti Samppa J Salmisen kipparoima Nikea gasteinaan Tero Kotimäki ja Heikki Nurmi. Voittoa voinee luonnehtia selkeäksi, sillä Nikea oli nopein jokaisessa lähdössä. Kilpailu purjehdittiin JVS:n kiinteällä radalla, jolla mainion kelin myötä ehdittiin parin tunnin aikana järjestää neljä starttia.

Lauantain ja sunnuntain aikana purjehdittiin Lightning-luokan ranking-sarjan osakilpailu, johon oli saapunut 11 venekuntaa lähinnä eteläisestä Suomesta. Lauantaina aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja tuuliolosuhteetkin olivat hyvät, joten saatiin neljä lähtöä purjehdittua. Neljä lähtöä lauantaina oli sikälikin tarpeen, että sunnuntaiksi oli klo 12-13 ennustettu rankkasadetta ja 21 m/s puuskia. Ennuste pitikin paikkansa ja toisena kisapäivänä tultiin pois kahden lähdön jälkeen juuri ennen kun ukkonen tuli päälle.

Kisan voitto meni Tuusulanjärven Purjehtijoita edustavalle Burgundy IV:lle, jota kipparoi Laura Pesola (gasteina Laura Björk ja Joonas Siltala). Saman seuran Gamma nappasi hopeasijan (Matti Leppänen, Mari Leppänen ja Heikki Hämäläinen) ja kolmanneksi sijoittui JVS:n Samppa J Salmisen kipparoima Nikea (gasteina Tero Kotimäki ja Heikki Nurmi). Tulostaulukko kokonaisuudessaan löytyy täältä.

JVS kiittää kilpailuihin osallistujia ja talkooväkeä mukavasta viikonlopusta. Erityisesti haluamme kiittää Tampereen Pursiseuran Juho Kuusista, joka oli meillä kilpailupäällikkönä.

Uutiset