Kevätmatkapurjehdus la 22.5. klo 11

Päijännepurjehdus purjeveneet spinaakkeriajossa myötätuulessa

Kilpailukausi käynnistyy Kevätmatkapurjehduksella

Kilpailutoimikunta on asiaa seurattuaan tullut siihen tulokseen, että koska koronatilanne Keski-Suomessa on sen verran hyvä kuin se nyt on [1], 22.5. järjestettäväksi aiottu Kevätmatkapurjehdus voidaan järjestää. FinRating-säännöllä järjestettävät purjehduskilpailut ovat kuitenkin kiellettyjä toukokuun ajan [2], Kevätmatkapurjehdus on purjehdustapahtuma eikä kilpailu. Palkintojen jakoa ei pidetä.
Osallistujia muistutetaan seuraavista asioista [3]:

  • vähänkään sairaana tai huonovointisena ei pidä osallistua
  • vältetään tungosta
  • pidetään turvavälejä
  • huolehditaan käsihygieniasta

Kilpailun järjestäjä on Jari Vanhala. Tiedotus Nimenhuudon kautta.

Edit 21.5.: Lisätty tieto että kyseessä ei ole kilpailutapahtuma.

[1] ”Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan ajalla 12.5.–1.6.2021. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella sekä Punkalaitumen kunnassa osallistujamäärä rajoitetaan enintään 50 henkilöön. Keski-Suomen, Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 50 henkilöön, mutta näillä alueilla voidaan 12.5. alkaen järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että kaikkien toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen OKM:n ja THL:n ohjeistusta. Mikäli yleisötilaisuuksia ei voida järjestää turvajärjestelyin, ei niitä voida järjestää ollenkaan.”
Avi 11.5.2021

[2] ”Koska rajoitustoimien vuoksi aikuisten ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen on toistaiseksi keskeytetty ja koska lähtökohtaisesti yli kuuden hengen yleiset kokoontumiset ovat kiellettyjä, on Avomeripurjehtijoiden hallitus päättänyt SPV:n kanssa käytyjen neuvotteluiden perusteella seuraavaa:
FinRating- tai ORC-säännöllä käytävien purjehduskilpailujen järjestäminen on kiellettyä 31.5.2021 saakka.”
Avomeripurjehtijat 30.4.2021

[3] Lakisääteiset velvollisuudet Tartuntatautilain 58 c §:n mukaan asiakkaille ja muille osallistujille tarkoitettujen tilojen hallinnasta vastaavalla on seuraavia velvoitteita:
• asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen;
• asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet;
• asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi, kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista ja mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan. Hygieniaa koskevia ohjeita ja suosituksia
• On tärkeää, ettei yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan tulla oireisena. Oireettomuutta on tärkeä korostaa yleisötilaisuuteen liittyvässä viestinnässä. Ennakkoon tilattujen lippujen helppoon peruutusmahdollisuuteen sairauden takia on kiinnitettävä huomiota.
• Hyvä käsihygienia on myös tarpeen tartuntojen estämisessä. Huolehdi, että tilaisuudessa on saatavilla riittävästi käsihuuhteita ja käsienpesupaikkoja. Huolehdi wc-tilojen toiminnasta ja varmista saippuan sekä käsipyyhkeiden riittävyys.
• Riittävän etäisyyden säilyttäminen henkilöiden välillä estää tehokkaasti tartuntoja. Turvavälien ylläpitämisen mahdollisuus tulee turvata koko yleisötilaisuuden ajan. Henkilömäärä tulee rajata siten, että henkilöiden tai seurueiden väliin jää vähintään 2 metriä. Seurueella tarkoitetaan tässä esimerkiksi samassa taloudessa asuvia tai muutenkin jatkuvasti tai säännöllisesti yhteydessä olevia henkilöitä.
THL

Uutiset