Juhlaregatta Kroatiaan

Juhlavuoden kunniaksi jatkamme yhdessä veneilykautta syyskuussa 2020 Dalmatian saaristossa Kroatiassa.

Vuosi 2020 on Jyväskylän Veneseuran 50. toimintavuosi. Tämän vuoksi olemme päättäneet jatkaa yhdessä veneilykautta syyskuussa 2020 Dalmatian saaristossa Kroatiassa.

Matkan ajankohta on […] ja eskaaderiin on lähdössä 7–8 venettä ja yhteensä noin 50 henkeä.   PÄIVITYS 18.9.2020: JUHLAESKAADERI SIIRTYY SYKSYYN 2021!

Luvassa on kiireetön ja leppoisa veneilyviikko Adrianmerellä (lauantaista lauantaihin). Purjehtimaan lähdetään Baotic Marinasta, joka sijaitsee Trogirissa Splitin alueella ja palaamme samaan satamaan. 

Varauksen ennakkomaksu 300 € / henkilö eräpäivä on 13.2.2020. Matka maksaa kokonaisuudessaan valitusta veneestä ja miehistön määrästä riippuen 850–1500 euroa henkeä kohti. Loppumaksun eräpäivä on 29.7.2020. 

Hinnat sisältävät edestakaiset lennot Helsinki – Split, bussikuljetukset kohteessa, majoituksen veneessä 2 hengen hytissä, vuodevaatteet ja pyyhkeet sekä veneen lisävakuutuksen. Hinnat eivät sisällä aterioita lennolla, veneiden polttoainetta ja satamamaksuja, jotka kukin venekunta hoitaa yhdessä. Jyväskylä–Helsinki -välillä suunnitellaan yhteistä bussikuljetusta.  

Matkan ennakkoilmoittautuminen päättyi syyskuun 2019 lopussa. Lisätietoja matkasta antaa matkanjohtaja Juha Lahti, [email protected]

Miksi Kroatia ja Split?

Kroatian rannikko on yksi maailman suosituimmista purjehduskohteista. Syyskuun keskilämpötila Splitissä on 20 astetta. (yöllä keskimäärin +17°, päivällä +24°) ja meriveden lämpötila on noin +24 °C. 

Adrianmeri on Välimerta parhaimmillaan: syvän sinistä vettä, 1700 saarta ja luotoa, 5800 km rantaviivaa, lukemattomia luonnonlahtia, pieniä kyliä, venetsialaisvaikutteisia kaupunkeja ja kymmeniä täyden palvelun ACI-marinoita. Veden laatu on erinomainen. 

Keskiaikaisesta kaupungista, palmujen reunustamista rantabulevardeista ja keisari Diocletianuksen palatsista tunnettu Dalmatian suurin kaupunki Split on Unescon maailmanperintökohde. Alueen muita maailmanperintökohteita ovat läheinen Trogirin historiallinen keskusta sekä Hvarin saarella sijaitseva Stari Gradin tasanko.

Vastuullinen matkanjärjestäjä purjehdusmatkoihin erikoistunut OnSail, mutta matkanjohtajana toimii JVS:n kokenut purjehduksenopettaja Juha Lahti. Matkassa on kokeneita Kroatian-kävijöitä ja ryhmällä on ammattimaisen matkanjärjestäjän tuki, joten mukaan on turvallista lähteä. Reissua helpottaa yhteinen bussikyyti Jyväskylästä Helsingin lentoasemalle ja takaisin Jyväskylään sekä suora ja lyhyt lento Helsinki–Split–Helsinki. 

Juhlaeskaaderiin valmistautuminen

Juhlaeskaaderin mahdollistamiseksi valmistautuminen on aloitettava ajoissa, sillä jokaisen veneen kipparilla on oltava kansainvälinen huviveneenkuljettajan lupakirja ja jokaisessa veneessä on oltava yhdellä miehistön jäsenellä VHF-lupa.

Talvikaudella 2019–2020 järjestetään tarvittavia pätevyyskursseja ja -tutkintoja kuten VHF-, vuorovesi- ja saaristopäällikkökurssit. Lisätietoja koulutuksista ja pätevyysvaatimuksista saa Juha Lahdelta ([email protected]).

Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saaminen edellyttää

 1. Vähintään 18 vuoden ikää
 2. Henkilöauton kuljettamiseen oikeuttavan ajokortin saamisen edellytyksenä olevaa lääkärintodistus
 3. YK:n Euroopan talouskomission sisävesiliikennetyöryhmän päätöslauselman no. 40 mukaiset tutkintovaatimukset

Purjehduksenopettajat ry laatii koulutustodistuksen kohdan 3) vaatimusten täyttävällä todistuksella ja Liikenteen turvallisuusviraston Trafin antamien ohjeistusten perusteella.

Perustietojen lisäksi osaamistodistuksessa tulee olla seuraavat kohdat:

 1. Navigoinnin teoriatason osaaminen
 2. Riittävä käytännön veneilytaito
 3. Sisävesikelpoisuusmerkintää varten (lähinnä Keski-Euroopan kanavat, merkintä ”I”) on erikseen todistettava riittävät tiedot Euroopan sisävesien liikennesäännöksistä (CEVNI-säännöt). Kroatian vesillä CEVNI-todistusta ei tarvita.

Navigoinnin teoriaosaamisen osoittamisen voi tehdä seuraavilla todistuksilla:

 • Suomen Navigaatioliitto: Saaristomerenkulkuoppi + erillinen vuorovesikurssi 2 T
 • The Royal Yachting Association: RYA Shorebased Course, Day Skipper
 • Suomen Navigaatioliitto: Rannikkomerenkulkuoppi
 • The Royal Yachting Association: RYA Shorebased Course, Coastal Skipper/Yachtmaster Offshore
 • Suomen Navigoinninopettajat: Navigointi 2: Vuorovesialueet