Jyväskylän Veneseura ry Jyväskylän Veneseura ry
Kroatia 2020

Jyväskylän Veneseurna juhlaeskaaderi Kroatiaan

Jyväskylän Veneseuran 50-vuotisjuhlaeskaaderi Dalmatian saaristoon Kroatiaan syyskuussa 2020. 

Vuosi 2020 on Jyväskylän Veneseuran 50. toimintavuosi. Tämän vuoksi olemme päättäneet jatkaa yhdessä veneilykautta syyskuussa 2020 Dalmatian saaristossa Kroatiassa.

Matkan ajankohta on 12.–19.9.2020 ja eskadeeriin on mahdollista saada mukaan 7–8 venettä, joihin mahtuisi yhteensä noin 50 henkeä. Purjeveneiden vaihtoehtona käyttöön on mahdollista saada moottorivene. 

Luvassa on kiireetön ja leppoisa veneilyviikko Adrianmerellä (lauantaista lauantaihin). Purjehtimaan lähdetään marinasta Splitin alueella ja palaamme samaan satamaan. 

Matkan lopullinen hinta riippuu veneen koosta ja miehistön määrästä, ennakkoarvio on 850–1000 € / henkilö. Hintaan sisältyvät edestakaiset lennot Helsinki – Split, bussikuljetus Splitissä, majoitus veneessä kahden hengen hytissä, vuodevaaatteet ja pyyhkeet, jolla ja perämoottori veneeseen, pakollinen loppusiivous ja veneen lisävakuutus (damage waiver). Hinta ei sisällä aterioita, veneen polttoaineita, satamamaksuja eikä kuljetusta Jyväskylästä Helsinkiin, mutta tätä varten suunnitellaan yhteistä bussikuljetusta. 

Miksi Kroatia ja Split?

Kroatian rannikko on yksi maailman suosituimmista purjehduskohteista. Syyskuun keskilämpötila Splitissä on 20 astetta. (yöllä keskimäärin +17°, päivällä +24°) ja meriveden lämpötila on noin +24 °C. 

Adrianmeri on Välimerta parhaimmillaan: syvän sinistä vettä, 1700 saarta ja luotoa, 5800 km rantaviivaa, lukemattomia luonnonlahtia, pieniä kyliä, venetsialaisvaikutteisia kaupunkeja ja kymmeniä täyden palvelun ACI-marinoita. Veden laatu on erinomainen. 

Keskiaikaisesta kaupungista, palmujen reunustamista rantabulevardeista ja keisari Diocletianuksen palatsista tunnettu Dalmatian suurin kaupunki Split on Unescon maailmanperintökohde. Alueen muita maailmanperintökohteita ovat läheinen Trogirin historiallinen keskusta sekä Hvarin saarella sijaitseva Stari Gradin tasanko.

Vastuullinen matkanjärjestäjä purjehdusmatkoihin erikoistunut OnSail, mutta matkanjohtajana toimii JVS:n kokenut purjehduksenopettaja Juha Lahti. Matkassa on kokeneita Kroatian-kävijöitä ja ryhmällä on ammattimaisen matkanjärjestäjän tuki, joten mukaan on turvallista lähteä. Reissua helpottaa yhteinen bussikyyti Jyväskylästä Helsingin lentoasemalle ja takaisin Jyväskylään sekä suora ja lyhyt lento Helsinki–Split–Helsinki. 

Kroatia Adrianmeri satama

Juhlaeskaaderiin valmistautuminen

Juhlaeskaaderin mahdollistamiseksi valmistautuminen on aloitettava ajoissa, sillä jokaisen veneen kipparilla on oltava kansainvälinen huviveneenkuljettajan lupakirja ja jokaisessa veneessä on oltava yhdellä miehistön jäsenellä VHF-lupa.

Talvikaudella 2019–2020 järjestetään tarvittavia pätevyyskursseja ja -tutkintoja kuten VHF-, vuorovesi- ja saaristopäällikkökurssit. Lisätietoja koulutuksista ja pätevyysvaatimuksista saa Juha Lahdelta (etunimi.sukunimi@jvs.fi).

Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saaminen edellyttää

 1. Vähintään 18 vuoden ikää
 2. Henkilöauton kuljettamiseen oikeuttavan ajokortin saamisen edellytyksenä olevaa lääkärintodistus
 3. YK:n Euroopan talouskomission sisävesiliikennetyöryhmän päätöslauselman no. 40 mukaiset tutkintovaatimukset

Purjehduksenopettajat ry laatii koulutustodistuksen kohdan 3) vaatimusten täyttävällä todistuksella ja Liikenteen turvallisuusviraston Trafin antamien ohjeistusten perusteella.

Perustietojen lisäksi osaamistodistuksessa tulee olla seuraavat kohdat:

 1. Navigoinnin teoriatason osaaminen
 2. Riittävä käytännön veneilytaito
 3. Sisävesikelpoisuusmerkintää varten (lähinnä Keski-Euroopan kanavat, merkintä ”I") on erikseen todistettava riittävät tiedot Euroopan sisävesien liikennesäännöksistä (CEVNI-säännöt). Kroatian vesillä CEVNI-todistusta ei tarvita. 

Navigoinnin teoriaosaamisen osoittamisen voi tehdä seuraavilla todistuksilla:

 • Suomen Navigaatioliitto: Saaristomerenkulkuoppi + erillinen vuorovesikurssi 2 T
 • The Royal Yachting Association: RYA Shorebased Course, Day Skipper
 • Suomen Navigaatioliitto: Rannikkomerenkulkuoppi
 • The Royal Yachting Association: RYA Shorebased Course, Coastal Skipper/Yachtmaster Offshore
 • Suomen Navigoinninopettajat: Navigointi 2: Vuorovesialueet

 

Ennakkoilmoittautuminen:

Avaa ilmoittautumislomake

Lataa esite:

JVS Kroatian juhlaregatta

Lisätietoja juhlaeskaaderista kiinnostuneille: 

OnSail purjehdusmatkat

Kroatia matkailukohteena

Kroatia veneilykohteena


Jyväskylän Veneseura ry | PL 64 40101 Jyväskylä | email jvs (ät) jvs.fi | Kotisatama Juurikkasaari, Säynätsalo | N 62°08.868' E 25°46.512'

Rekisteriseloste | Tulevat tapahtumat | Uutiset |  Yhteystiedot | Hae jäsenyyttä | Ilmoita osoitteenmuutoksesta JVS Facebookissa

Yhteistyökumppanit Viestintätoimisto Medita | ICT-palvelut Protacon Solutions | Juhlatalo Juurikkasaari | Säynätsatama